آیا نارسایی قلبی قابل درمان است؟
زمانی که قلب در پمپاژ کردن خون به مابقی قسمت های بدن دچار اختلال و مشکل می شود، نارسایی قلب رخ می دهد. نارسایی قلب باعث اختلال در عملکرد بدن می شود.این بیماری با علائمی همراه است که باعث ضعیف شدن قلب می شود. نارسایی قلب در برخی از افراد باعث سفت شدن ماهیچه قلب می شود که در نتیجه خونرسانی به قلب کاهش می یابد. در اثر نارسایی قلبی ممکن است هر دو سمت راست و چپ قلب درگیر شوند. معمولا نارسایی قلب بعد از حمله قلبی در فرد رخ می دهد که نشان دهنده وجود مشکلی در دریچه های قلب هستند. این بیماری به دو صورت مزن و حاد ظاهر می شود که در صورت مزمن بودن بلند مدت و در صورت حاد بودن کوتاه مدت می باشد.
اغلب افراد به نارسایی قلبی مزمن دچار می شوند که در این شرایط علائم در بیمار ادامه دار خواهد بود. نارسایی قلبی یک شرایط مهم و جدی می باشد که باید به سرعت تشخیص و درمان شود. اگر درمان این بیماری در زمان مناسب صورت گیرد، از بروز عوارض بعدی جلوگیری خواهد شد. در نتیجه در صورت مشاهده هر گونه علائم از نارسایی قلبی در اولین فرصت به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.
متاسفانه بیشتر افرادی که دچار نارسایی قلبی می شوند از نوع مزمن آن می باشند.
یکی از شایع ترین دلایل نارسایی قلبی گرفتگی عروق کرونر می باشد. این اختلال باعث نازک شدن سرخرگ ها می شود و خون و همچنین اکسیژن به میزان کافی به قلب نمی رسد. برخی از شرایط می تواند بروز نارسایی قلب را افزایش دهد:
نارسایی قلب ممکن است سمت چپ و یا راست و یا هر دو سمت را درگیر نماید. نارسایی قلب به دو دسته تقسیم می شود:
بطن چپ در زیر سمت چپ قلب واقع شده است و خونی را که غنی از اکسیژن می باشد را به تمام بدن پمپاژ می کند. زمانی نارسایی در این قسمت به وجود می آید که پمپاژ به خوبی صورت نگیرد. همین امر باعث می شود خون به اندام ها و ارگان های بدن نرسد. در نتیجه خون به ریه باز می گردد باعث تنگی نفس و تجمع مایع می گردد.
بطن راست وظیفه پمپاژ خون به ریه و جمع آوری اکسیژن را به عهده دارد. زمانی که پمپاژ به خوبی انجام نشود نارسایی رخ می دهد.