دیگر بچه دار شدن یک رویا نیست…!
در گذشته ممکن بود به علت ناباروری زوجین به اختلاف خورده و از هم جدا شوند. بچه دار شدن و پرورش دادن نهال خود، حسی است که هر زوجی علاقه دارد تجربه نماید. شاید زمانی که زوجین می گویند مشکل ناباروری دارند، تصور می کنید این مشکل از سمت زن می باشد. اما جالب است بدانید زوجین سهم برابری در ناباروری دارند.
امروزه و با پیشرفت علم پزشکی دیگر بچه دار شدن یک حسرت نمی باشد. ناباروری می تواند از سمت زن و یا مرد باشد و یا حتی هر دو مشکل باروری داشته باشند.
نگران نباشید! باز هم با این حال امکان بچه دار شدن هست.
در صورتی می توان گفت فرد و یا زوجین نابارور هستند که بعد از یک سال تلاش، موفق به فرزندآوری نشوند.
در این مقاله قصد داریم علت ناباروری در مردان و همچنین درمان آن را با هم بررسی کنیم.
عوامل بیولوژیکی و محیطی می تواند بر باروری تاثیر بگذارند. در ادامه به بررسی بیشتر عوامل ناباروری می پردازیم.
زمانی که توانایی فرد در تولید سلول های اسپرم با مشکل مواجه شود، ناباروری صورت می گیرد. همچنین تولید کم و بی کیفیت اسپرم نیز می تواند در ناباروری تاثیر گذار باشد.
برخی بیماری ها مانند؛ کلاین فلتر، دیستروفی و …. اشاره کرد.
یکی از علت های شایع ناباروری در مردان؛ ابتلا به واریکوسل می باشد. زمانی که سیاهرگ های داخل بیضه متورم می شود باعث ایجاد واریکوسل می شود.
اما شاید برای شما سوال باشد که واریکوسل چگونه سبب ناباروری می شود؟
واریکوسل؛ دمای بیضه را افزایش می دهد که این امر می تواند بر تولید اسپرم تاثیر منفی بگذارد. این بیماری می تواند؛ درد در ناحیه بیضه را به همراه داشته باشد.
برخی عفونت ها می تواند تولید اسپرم را با اختلال مواجه نماید. برخی از این عفونت ها عبارتند از: التهاب بیضه، عفونت های اپیدیدیم و همچنین عفونت های حاصل از بیماری هایی همچون سوزاک و ایدز.
انواع تومور های بدخیم و خوش خیم، می تواند باعث انسداد مسیرهای هورمونی و همچنین آسیب به هورمون ها شود که این امر موجب کاهش تعداد اسپرم می شود.
تزریق تستوسترون و همچنین برخی داروهای استروئیدی به تولید اسپرم آسیب وارد می کند.
متخصص اورولوژ بعد از معاینه و بررسی های اولیه برای انجام آزمایشات بیشتر و تشخیصی، شما را راهنمایی می کند. اولین اقدامی که ممکن است نیاز باشد انجام دهید؛ سونوگرافی بیضه ها و همچنین آزمایش آنالیز اسپرم می باشد.
امروزه و با پیشرفت علم پزشکی روش های بسیار زیادی برای درمان ناباروری مردان وجود دارد. بسته به علت ناباروری ممکن است روش های درمانی نیز متفاوت باشد. برخی از روش های درمان عبارتند از:
پزشک شما ممکن است برای افزایش تعداد اسپرم ها هورمون درمانی را در پیش بگیرد.
در برخی موارد ممکن است نیاز به دارو و سایر روش های درمانی نباشد و تنها نیاز به ورزش منظم و تغییر سبک زندگی باشد. عدم استفاده از مشروبات الکلی و مواد مخدر می تواند به قدرت باروری شما کمک نماید.
وازووازوستومی: افرادی که در گذشته جراحی وازکتومی انجام داده اند، جراح وازدفران قطع شده را که لوله ای در کیسه بیضه است و از آن محل اسپرم ها عبور می کند؛ متصل می کند.
وازواپیدیدیموستومی: انسداد مجاری انزالی را می توان با یک روش مشابه ترمیم کرد. در این روش وازدفران با جراحی شکافته می شود و انسداد برطرف شده و مجددا انتهای لوله ها به هم متصل می گردد.
انسداد در اپیدیدیم می تواند به علت عفونت یا آسیب ایجاد شود. اما پزشک می تواند با دور زدن انسداد، مشکل را برطرف نماید.
لقاح آزمایشگاهی: در برخی شرایط ممکن است برای درمان ناباروری لقاح آزمایشگاهی یعنی IVF در نظر گرفته شود. طی این فرایند؛ تخمدان ها با استفاده از داروهای تزریقی تحریک می شوند و به بالغ شدن تخمک کمک می کند.
با تغییر و اصلاح سبک زندگی می توان خطر ناباروری را کاهش داد. اما برخی از علل دیگر ناباروری قابل پیشگری نبوده و نیاز به بررسی و درمان دارد.
ناباروری به معنای محال بودن فرزندآوری نمی باشد و امروزه می توان با روش های جدید درمان ناباروری، این مشکل را برطرف نمود. برای بررسی بیماری های بیشتر مردان؛ بهتر است با یک متخصص اورولوژ در ارتباط باشید.