آیا تشخیص افتادگی رحم در منزل امکان پذیر است؟
در چه صورت و در چه شرایطی فرد دچار افتادگی رحم می گردد؟
افتادگی رحم؛ به وضعیتی گفته می شود که رحم از موقعیت طبیعی خود در لگن پایین تر می آید و وارد کانال واژن می شود. این عارضه معمولا به دلیل ضعف عضلات و رباط های نگهدارنده رحم رخ می دهد. درجات مختلفی از افتادگی رحم وجود دارد، از افتادگی خفیف که ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد تا افتادگی کامل که در آن رحم به طور کامل از واژن خارج می شود.
⬅️ بارداری و زایمان (به ویژه زایمان های متعدد و یا دشوار)
⬅️ افزایش سن و کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی
⬅️ چاقی
⬅️ سرفه های مزمن
⬅️ یبوست مزمن
⬅️ انجام فعالیت های سنگین به طور مکرر
⬅️ سابقه جراحی لگن
تشخیص افتادگی رحم به طور دقیق و قطعی نیازمند معاینه پزشکی است و بهتر است همیشه تحت نظر پزشک قرار داشته باشید. اما اگر میخواهید در خانه اقداماتی اقداماتی را انجام دهید که می تواند به شما کمک کند تا افتادگی رحم را در منزل تشخیص دهید می توانید؛ به علائم و نشانه هایی مانند سنگینی و فشار در لگن، مشکلات ادراری، عفونت مکرر ادراری و … توجه نمایید.
علائم افتادگی رحم در دختر
افتادگی رحم در زنان و یا پس از زایمان های متعدد بیشتر مشاهده می گردد. اما افتادگی رحم در دختران نیز می تواند به عوامل مختلفی مانند: ضعف عضلات، سابقه بیماری، انجام فعالیت های بدنی سنگین و …
علائم افتادگی رحم در دختران:
⬅️ احساس فشار یا سنگینی در ناحیه لگن
⬅️ احساس وجود توده در واژن
⬅️ مشکلات ادراری
اگر هر یک از علائم بالا را تجربه می کنید؛ به خصوص اگر علائم به تدریج بدتر می شوند حتما با یک متخصص زنان در ارتباط باشید. پزشک با معاینه لگنی می تواند تشخیص دهد که آیا افتادگی رحم دارید یا نه. در صورت لزوم درمان مناسب تجویز می گردد.
نکته: به خاطر داشته باشید؛ این علائم می توانند به دلایل دیگری هم رخ دهند. بنابراین تشخیص دقیق و درمان مناسب فقط از طریق معاینه و بررسی توسط پزشک امکان پذیر است.