آیا می دانید زندگی شما در عرض چند دقیقه می تواند به طور کامل تغییر کند؟
سکته قلبی نمونه بارزی از این تغییر ناگهانی و بالقوه کشنده می باشد.
اما اگر تصور می کنید سکته قلبی تنها مختص افراد مسن و پا به سن گذاشته می باشد، سخت در اشتباهید.
تپش قلب ناگهانی، درد قفسه سینه، عرق سرد و … تنها بخشی از علائم هشدار دهنده سکته قلبی هستند که هر ساله جان هزاران نفر را می گیرد. در این مقاله به بررسی این عارضه خطرناک، عوامل و علائم آن می پردازیم. برای افزایش آگاهی و کمک به عزیزان خود در مواجهه با این مسئله، تا انتها با ما همراه باشید.
در سکته قلبی بخشی از ماهیچه قلب به دلیل عدم تامین خون کافی دچار آسیب می شوند. در این وضعیت معمولا به دلیل مسدود شدن رگ های خونی که خون را به قلب می رسانند رخ می دهد. این انسداد می تواند ناشی از تجمع چربی، لخته ی خون و یا ترکیبی از این دو باشد.
سکته قلبی خاموش به نوعی سکته قلبی اشاره دارد که علائم آن به وضوح مشخص نیست یا به حدی خفیف است که فرد ممکن است ان را نادیده بگیرد. این وضعیت معمولا در افراد دیابتی و کسانی که در معرض خطر بیماری های قلبی هستند شایع تر است.
علائم هشدار دهنده سکته قلبی می توانند روزها، هفته ها و یا حتی ماه ها قبل از وقوع حادثه اصلی ظاهر شوند. شناسایی و مراجعه به پزشک می تواند به پیشگیری از یک سکته قلبی جدی کمک کند. برخی از این علائم عبارتند از:
🟡️ درد قفسه سینه
این درد معمولا به صورت فشار، سنگینی، سوزش یا تنگی در قفسه سینه احساس می شود. این درد ممکن است بر اثر فعالیت بدنی، استرس و یا هیجان ایجاد شود و با استراحت بهبود یابد. با این حال ممکن است در طول زمان درد قفسه سینه بیشتر شود.
🟡️ تنگی نفس
احساس تنگی نفس یا مشکل در نفس کشیدن ممکن است قبل از درد قفسه سینه یا همراه با آن رخ دهد. این علائم نشان از این است که قلب نمی تواند به اندازه کافی خون پمپاژ کند.
🟡️ ضعف و یا سرگیجه
احساس ضعف، سبکی، سرگیجه یا سبکی سر می تواند نشانه ای از کاهش جریان خون به مغز و سایر اندام ها باشد که ناشی از مشکلات قلبی می باشد.
مدت زمانی که علائم سکته قلبی طول می کشد می تواند متغیر باشد و به عوامل مختلفی از جمله نوع سکته قلبی و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد. همچنین سکته قلبی و علائم آن می تواند حاد و یا سکته قلبی خاموش و تدریجی باشد.
در آخر
اگر هر یک از علائم بالا را تجربه کردید و یا فردی در خانواده شما سابقه بیماری قلبی دارد، بهتر است با پزشک متخصص قلب و عروق در ارتباط باشید تا در زمان مناسب درمان مناسب در پیش گرفته شود.