تعویض مفصل لگن شامل برداشتن و یا تعویض کردن مفصل آسیب دیده از آرتروز ناحیه لگن و جایگذاری آن با مفصل جدیدی از جنس فلز و یا پلاستیک می باشد. این پروسه زمانی انجام می شود که تمامی روش های درمانی برای فرد تجویز شده و نتیجه مناسبی حاصل نشده باشد. پس از تعویض مفصل لگن راه رفتن برای فرد راحت تر می شود.
جراحی تعویض مفصل لگن می تواند به شیوه قدیمی و یا با تکنولوژی جدید و به صورت کم تهاجمی صورت پذیرد. تفاوت اصلی این دو روش جراحی در اندازه برش های جراحی می باشد.
در طول جراحی تعویض مفصل لگن، از بیهوشی عمومی استفاده شده و شما به خوابی عمیق فرو می روید. به گونه ای که کوچکترین احساسی مبنی بر درد و ناراحتی به سراغتان نمی آید. بی هوشی اسپینال مورد دیگری است که می تواند به عنوان جایگزین برای پروسه بی حسی استفاده شود.
پزشک متخصص برشی در اطراف استخوان لگن زده و به منظور دسترسی بیش تر با مفصل لگن، بافت ها و عضلات را کنار می زند. پس از رسیدن به مفصل لگن، مفصل آسیب دیده را جدا کرده و آن را با پروتزهای استاندارد و تأیید شده تعویض می نماید. در طول عمل جراحی تیوب های خشک کننده جهت مکش خونابه ها و مایعات و افزایش دید جراح به کمک وی می آیند.
امروزه بیش تر جراحی های تعویض مفصل بر اساس استانداردها پزشکی و با کم ترین عوارض جانبی صورت می گیرند. برای حداقل سازی تهاجمی بودن جراحی، جراح ارتوپدی برش هایی به طول 2 الی 5 اینچ ایجاد می نماید و از این طریق آندوسکوپ و تجهیزات جراحی را وارد بدن فرد می نماید.
تا شش الی دوازده ماه پس از جراحی تعویض مفصل لگن، می بایست از چرخیدن بر روی یک پاشنه و چرخش کلی بدن و بالا تنه تا حد امکان خودداری کرد. همچنین از ورزش های سنگین و خم کردن مفصل کم تر از 90 درجه اجتناب نمایید.
جراح متخصص ارتوپدی تجهیزاتی در اختیارتان قرار می دهد که شما را تا حد زیادی در انجام فعالیت های روزانه همیاری می کند. از تکان دادن شدید پا خودداری نمایید. زیرا در صورت جدا شدن و خارج شدن مفصل لگن از جای خود ممکن است نیاز به جراحی های بعدی شود.
همچنین پس از بهبودی کامل و پایان دوران نقاهت نیز می بایست از انجام ورزش های سنگین دوری کرد. زیرا مفصل های مصنوعی تنها برای استفاده روزانه طراحی شده اند.
دستورالعمل هایی برای مراقبت در منزل وجود دارند که در ذیل به آنها اشاره می نماییم:
• بالا رفتن و پایین آمدن از پله ها را به حداقل برسانید و وسایل مورد نیاز خود را در دسترس قرار دهید.
• بر روی صندلی های سفت و محکم و دارای پشتی بنشینید.
• به منظور حداقل سازی خطر بر زمین افتادن، تمامی خانه را از وسایل اضافی و دست و پا گیر خالی نمایید.
• از توالت فرنگی استفاده کنید.
Soure: https://www.webmd.com/arthritis/hip-replacement-surgery#1