درمان موثر آسم

درمان موثر آسم

درمان موثر آسم

1 سال پیش


درمان موثر آسم نیازمند بررسی علائم به صورت منظم و تشخیص چگونگی کارکرد ریه ها است. اگر درمان آسم را به درستی انجام دهید می توانید در طولانی مدت آسم را کنترل کنید و از حملات آسم در امان باشید. در ادامه مقاله قصد داریم به سه اصل اساسی در درمان آسم بپردازیم.

علائم بیماری آسم


علائم آسم را بررسی کنید. علائم بیماری را به صورت روزانه یادداشت کنید. ثبت این علائم می تواند به تشخیص بهترین روش درمانی کمک کند. در زیر به برخی از علائم رایج بیماری و شدت آن ها اشاره ای می کنیم:
-    تنگی نفس و یا صدای سوت زدن هنگام تنفس
-    اختلال در خواب به دلیل تنگی نفس، سرفه کردن و دیگر مشکلات تنفسی
-    نوشتن تعداد دفعات استفاده از اسپری آسم
-    چگونگی تشدید علائم آسم در محل کار، مدرسه و هنگام ورزش کردن و با دیگر فعالیت های روزمره
-    علائم آسم در هنگام ورزش کردن
-    تغییر در رنگ خلط هنگام سرفه کردن
-    علائم تب یونجه مانند عطسه کردن و آبریزش بینی
-    هر چیزی که باعث تشدید علائم آسم شود. 

 

 

بررسی چگونگی کارکرد ریه ها


پزشک کارکرد ریه ها را در آزمایشات مختلفی بررسی می کند و در صورتی که ریه ها به خوبی کار نکنند آسم احتمالاً به سختی تحت کنترل در می آید. دو آزمایش اصلی برای تست ریه وجود دارد که در زیر به توضیح آن ها می پردازیم:
•    جریان پیک – این تست در منزل و با دستگاهی به اسم جریان پیک انجام می گیرد. در این روش میزان فشاری که فرد می تواند هوا را از ریه های خود خارج کند سنجیده می شود. 
•    اسپیرومتری – این روش در مطب پزشک قابل انجام است و با وسیله ای به نام اسپیرومتر اندازه گیری می شود. برخی می توانند این دستگاه را به صورت خانگی هم استفاده کنند. 
آزمایش اسپیرومتری به اندازه گیری هوای ریه ها و حجم هوایی که ریه می تواند نگاه دارد می پردازد. جواب این آزمایش با افرادی که به آسم مبتلا نیستند مقایسه می شود و در نتیجه میزان شدت بیماری و راه درمانی مناسب انتخاب می گردد. 
تطابق گزینه درمانی با شدت بیماری
زمانی که ریه ها به خوبی کار نمی کنند پزشک برنامه درمانی مناسبی را برای بیمار در نظر می گیرد که هم مناسب با درجه پیشرفت بیماری باشد و هم به کنترل بیماری آسم کمک کند. نوشتن علائم بیماری می تواند به انتخاب بهترین گزینه درمانی کمک کند. همچنین عکس العمل بدن فرد به برنامه درمانی مشخص می شود که برای ادامه دادن برنامه درمانی و یا تغییر روند درمانی بسیار مناسب است. 
منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/asthma/in-depth/asthma-treatment/art-20044284
 

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد