پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

رویای محال بچه دار شدن!

رویای محال بچه دار شدن!

رویای محال بچه دار شدن!

1 سال پیش

باردار نشدن بعد از ۱۲ ماه تلاش برای آن، یعنی ناباروری!   
عوامل بسیار زیادی در ناباروری نقش دارند؛ که بعضی از آن ها مربوط به زنان و بعضی دیگر مربوط به مردان هستند. خوشبختانه در حال حاضر عامل ناباروری در هریک از زوجین که باشد، به کمک روش های نوین و نتیجه بخش می توان آن را با موفقیت پشت سر گذاشت. روزانه در سراسر دنیا، با استفاده از همین روش های درمانی، رویای بچه دار شدن خیلی از آدم ها به واقعیت تبدیل می شود. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع روش های درمان ناباروری، مزایا و عوارض هرکدام بیشتر آشنا شوید…


روش های قطعی درمان ناباروری

پروسه ی بارداری طی مراحلی انجام می  شود که زن و مرد هردو در آن نقش دارند. آزاد سازی تخمک ها، تعداد تخمک های آزاد شده، میزان اسپرم، سلامت و توانایی اسپرم در باروری، تحرک اسپرم ها، مسیر حرکت آن ها، سلامت واژن و رحم بارور مواردی هستند که اگر دچار مشکل شوند منجر به ناباروری خواهند شد. معمولا ناباروری در بین زنان بیشتر دیده می شود. امروزه توسعه ی علم و تجهیزات پزشکی روش های موثر و موفقیت آمیزی را برای درمان ناباروری ارائه کرده است که با توجه به شرایط و سوابق ژنتیکی و بیماری، متخصص زنان و زایمان می تواند بهترین روش را به شما معرفی کرده و تا لحظه ی در آغوش گرفتن فرزندتان، در کنار شما باشد.

ناباروری در زنان

همانطور که گفته شد، موارد مختلفی می توانند در ناباروری نقش داشته باشند. هنگامی که یک زوج برای بچه دار شدن، اقدام به داشتن رابطه ی جنسی منظم و بدون پیشگیری می کنند و بعد از گذشت یک سال، همچنان صاحب فرزند نمی شوند، ناباروری اتفاق افتاده است. بنابراین برای تشخیص ناباروری باید یک سال از تلاش زوجین گذشته باشد.  
البته ممکن است وجود بعضی موارد در وضعیت عمومی و سلامت زنان را نیز بتوان دلیلی بر ناباروری دانست.  
این علائم عبارتند از:

  • افزایش سن. معمولا بعد از ۴۰ سالگی توان باروری در زنان کاهش پیدا می کند. 
  • بی نظمی یا قطع شدن عادت ماهانه در طی چندین ماه 
  • آندومتریوز و سایر مشکلات واژن، رحم و تخمدان
  • اختلالات تخمک گذاری  
  • ژنتیک 
  • سابقه ی سقط جنین 
  • نارسایی اولیه تخمدان (یائسگی زودرس) 
  • سابقه ی سرطان و درمان آن 
  • دیابت 
  • طولانی شدن عادت ماهانه تا بیشتر از یک ماه

به هر حال، اگرچه وجود هر یک از موارد بالا می تواند باعث ناباروری شود؛ ولی این به معنای آن نیست که نمی توان چاره ای برای آن ها پیدا کرد!  
بنابراین خانم هایی که قصد باردار شدن دارند و هر کدام از شرایط زیر درباره آنان صدق می کند، باید به متخصص زنان زایمان و نازایی مراجعه نمایند: 


-  زنانی که سن آنان بیشتر از ۴۰ سال است.  
-  دوره ی عادت ماهانه نامنظم یا بسیار دردناکی دارند.  
-  قبلا سقط جنین انجام داده اند.  
-  بیماری های رحم و تخمدان مثل: آندومتریوز و کیست تخمدان دارند.  
-  تحت درمان سرطان بوده اند.

ناباروری در مردان

در بسیاری از موارد، ناباروری به دلیل وجود یک اختلال در مرد است. اصلی ترین اختلالات در مردان که باعث ناباروری می شوند، موارد زیر هستند:  
- ابتلا به بیماری واریکوسل: این بیماری شایع ترین دلیل ناباروری مردان است. واریکوسل باعث تورم سیاهرگ های بیضه شده و در نتیجه، مانع تولید مقدار مناسب اسپرم می شود.  
- نقص های ژنتیکی (مثل: کوچک بودن بیضه ها)  
- ابتلا به دیابت  
- بیماری ها و عفونت های مقاربتی ( کلامیدیا، زگیل تناسلی، سوزاک و …)  
- قرار داشتن در معرض مداوم مواد شیمیایی یا امواج   
- مصرف مواد مخدر و الکل  
- سابقه ی درمان سرطان  
- اختلالات انزال. (انزال زودرس یا انسداد مجرای عبور اسپرم)  
- کم بودن اسپرم ها  
مهم ترین قدمی که برای درمان ناباروری باید برداشته شود، تشخیص درست علت آن است. زیرا فقط در صورت تشخیص دقیق می توان مناسب ترین روش درمان را انتخاب کرد و به نتیجه بخشی آن امیدوار بود…!  
اگر به قصد بچه دار شدن تلاش کرده اید و هنوز صاحب فرزند نشده اید، دست از حدس و گمان های بی اساس بردارید و به پزشک مراجعه کنید.  
مهم ترین مواردی که مردان در صورت ابتلا به آن ها باید به متخصص مراجعه کنند عبارتند از:

  • داشتن سابقه ژنتیکی ناباروری 
  • داشتن بیضه های کوچک 
  • تورم و درد در بیضه ها 
  • سابقه ی بیماری و مشکلات جنسی 
  • اختلالات اسپرم  
  • سابقه ی سرطان و درمان آن

انواع روش های درمان ناباروری

راه های متعدد و گوناگونی برای درمان ناباروری وجود دارند که با توجه به وضعیت زوجین و علت اصلی ناباروری، پزشک شما بهترین و کم عارضه ترین مورد را در نظر می گیرد. 


دارو درمانی 

در مواقعی که ناباروری، ناشی از اختلالات تخمک گذاری در خانم ها باشد، مصرف داروهای تنظیم کننده می تواند در پروسه درمان بسیار موثر واقع شود. این روش برای زنانی که بیماری رحم و تخمدان چندان شدیدی ندارند و همچنین شرایط همسرشان کاملا نرمال و سالم است، احتمال موفقیت بالایی دارد.

لاپاراسکوپی 

لاپاراسکوپی یک جراحی نیمه تهاجمی است که برای درمان آندومتریوز، انسداد لوله های رحمی، توده های خوش خیم درون رحم و موارد دیگر، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر علت ناباروری وجود هریک از این موارد باشد، جراحی لاپاراسکوپی شانس نسبتا بالایی برای نتیجه بخشی دارد.

روش IVF 

روش آی وی اف را معمولا درمان قطعی ناباروری می دانند. در مواقعی که رحم و لوله های فالوپ دچار آسیب شده و امکان بارور شدن تخمک درون رحم وجود نداشته باشد، IVF می تواند بعنوان بهترین روش درمان در نظر گرفته شود.  
در آی وی اف، لقاح بیرون از بدن و در محیط آزمایشگاهی اتفاق می افتد. به این صورت که اسپرم از مرد و تخمک از زن گرفته شده و در شرایط آزمایشگاهی باهم ترکیب می شوند. بعد از بارور شدن تخمک ها، یک یا چند واحد را به داخل رحم منتقل کرده و پس از گذشت مدت زمان تعیین شده توسط پزشک، تست بارداری انجام می شود.

درمان ناباروری با IUI 

این روش درمانی در مواقعی که اسپرم ها از تعداد و کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند، مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه ی انجام آن به این صورت است که؛ اسپرم های دریافت شده از مرد، غربال شده و آن هایی را که تحرک و سلامت کافی برای بارور کردن تخمک را دارند، از طریق واژن به رحم منتقل می کنند. این انتقال توسط لوله ای بسیار ظریف و نازک، از طریق مجرای واژن انجام می شود. بنابراین بدون درد و بدون نیاز به بیهوشی است.

 

 

تخمک اهدایی 

تخمک ها در خانم هایی که سن آن ها بیشتر از ۴۰ سال باشد، ممکن است از سلامت و کیفیت کافی برخوردار نباشند. در این صورت، می توان از یک اهدا کننده تخمک دریافت کرد. به همین منظور، یک فرد اهدا کننده، دارو های تحریک تخمک گذاری مصرف نموده و سپس، تخمک های آزاد شده دریافت می گردند. اسپرم های همسر فرد دریافت کننده و تخمک های اهدا شده در آزمایشگاه با هم ترکیب و بعد از لقاح، وارد رحم مادر می شوند.  
 

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد