در حالی که سن عامل اصلی خطر آرتروز زانو است، جوانان نیز می توانند به آن مبتلا شوند. برای برخی افراد ممکن است ارثی باشد و ... در این مطلب به معرفی شایع ترین دلایل ابتلا به آرتروز زانو می پردازیم.
آرتروز، که معمولا به عنوان آرتریت و یا پارگی شناخته می شود، وضعیتی است که در آن غضروف طبیعی بین استخوان ها از بین می رود. هنگامی که این اتفاق می افتد، استخوان های مفاصل به هنگام حرکت باعث درد، تورم، سفتی، کاهش توانایی حرکت و... می شود.
آرتروز شایع ترین نوع آرتریت است. در حالی که این امر حتی در جوانان ممکن است رخ دهد، احتمال ابتلا به آرتروز پس از 45 سالگی افزایش می یابد. طبق تحقیقات صورت گرفته، بیش از 27 میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به آرتروز هستند و زانو یکی از شایع ترین مناطق آسیب دیده است. زنان بیشتر احتمال دارد که آرتروز را نسبت به مردان داشته باشند.
شایع ترین علت آرتروز زانو افزایش سن است. با این حال، عوامل متعددی خطر ابتلا به آرتریت قابل توجهی را در سن زودرس افزایش می دهند.
سن
افزایش سن از دلایل مهم ابتلا به آرتروز می باشد.
وزن
هر چه وزن افراد بالا برود، در نتیجه فشار بروی مفاصل زانو نیز افزایش می یابد.
وراثت
این شامل جهش های ژنتیکی است که ممکن است یک فرد احتمال بیشتری برای آرتروز زانو داشته باشد. این ممکن است به علت ناهنجاری های ارثی در شکل استخوان هایی باشد که مفصل زانو را احاطه کرده اند.
جنسيت
زنان مبتلا به آرتروز زانو در سن 55 سالگی و بالاتر از مردان بیشتر احتمال دارد.
ورزشکاران
ورزشکاران درگیر در مسابقات فوتبال، تنیس و... ممکن است در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو باشند. به این معنی است که ورزشکاران باید از اقدامات احتیاطی جهت جلوگیری از آسیب دیدن استفاده کنند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که ورزش منظم متوسط باعث تقویت مفاصل می شود و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش می دهد. در واقع، عضلات ضعیف اطراف زانو می توانند منجر به آرتروز شوند.
آرتروز یکی از شایع ترین بیماری در مفاصل می باشد که دلایل بسیاری برای ابتلا به آرتروز زانو وجود دارد. از جمله افزایش وزن، افزایش سن، برخی از بیماری ها و ... گاهی نیز خود انسان در ابتلا به آن نقش ندارد و به دلایل وراثت به آن مبتلا می شود.