یکی از موضوعات داغ ولی در عین حال غم انگیز در این روزها مشکلات زوجین برای باروری است. بسیاری از آنها به دلایلی از داشتن فرزند محروم هستند و اغلب برای رسیدن به این آرزو هزینه های گزاف و درمان های طولانی مدت را به جان می خرند . مطلب غم انگیز ماجرا در این است که برخی بعد از مدت طولانی و با تلا شهای فراوان باز هم از چشیدن این لذت بی انتها بی نصیب می مانند. مشکل کاراز کجاست ؟ چرا روز به روز به آمار زنان نابارور افزوده می شود؟ کجای این کابوس گنگ و نا مفهوم مانده است؟ آیا راه درمان مطمئنی هست ؟ آیا در کشور های دیگر این معما حل شده است ؟ برای پاسخ به این سوالات و هزاران سوال دیگر در ذهنتان می توانید ادامه این مطلب را به همراه تجربیات پزشکی فاطمه سالمی متخصص زنان دنبال کنید:
از علل ناباروری می توان ممیحط زیستی افراد را نام برد. سبک زندگی تغذیه نامناسب: مثل مصرف بیش از حد غذاهای فست فودی، مصرف غذاهای هورمونی و یا مصرف مواد مخدر را نام برد. تا اینجا مواردی را نام بردیم که کاملا متوجه خود افراد بوده و مادران و پدران نابارور با این خصوصیات، خود باعث بروز این مشکل می شوند. اما آیا علت ناباروری به همین ها ختم می شود؟ پاسخ این سوال منفی است. آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی نیز سهم خود را در این مشکل خواهند داشت که نمی توان آن را انکار است.
نکته قابل توجه این است که میزان ناباروری در مردان به نسبت زنان بیشتر است. بیش از دو تا سه میلیون نفر زوج ناباور در کشور ما وجود دارد که 70 درصد آن به مردان باز می گردد. می خواهید از علل ناباروری در هر دو جنس آگاهی یابید؟ ادامه مطلب را بخوانید.
سن یکی از المانهای مهم در باروری است. باروری در زنان در سن 27 سالگی شروع به کاهش و در سن 35 سالگی به شدت کاهش می یابد.
نقص عملکرد تخمدان هم می تواند باعث بروز نابروری شود که به علت وجود نقص در غده هیپوتالاموس و در نتیجه نقص در تحریک غده هیپوفیز باشد. استرس، تروما، تغییرات در وزن بدن، بی اشتهایی یا اختلالات در غذا خوردن و فعالیت ورزشی زیاد ممکن است از علل در توسعه عدم تخمک گذاری باشند.
بیماری های مقاربتی یکی دیگر از فاکتور های ایجاد ناباروری است، باید توجه داشت که به علت سرعت کم رشد این عفونت ها اغلب زمان برای درمان به تعویق می افتد.
استعمال دخانیات و تغذیه نا مناسب نیز از علت های مشترک بین زنان و مردان در ایجاد ناباروری به شمار می آید. از دیگر علل ناباروری در زنان نیز می توان موارد زیر را نام برد:
اما علت ناباروری مردان را می توان در موارد زیر جستجو کرد:
پس از سالهای طولانی در رسیدن به نتایج موفقیت آمیز برای زوجین نابارور، چند روش برای رسیدن به این آرزو برای آنها فراهم شده است که در ادامه می خوانید:
درمان دارویی در افرادی که علت ناباروری مشخص نیست و زنان مشکل تنبلی تخمک و یا تخمک گذاری دارند کاربرد دارد.
تلقیح داخل رحمی اسپرم به دلیل مشکل در دهانه رحم ایجاد شده و پزشک اسپرم ها را جمع آوری و سپس در رحم مادر تخلیه می کند.
لقاح خارج از رحم در این روش تخکمک ها پس از بارور شدن توسط اسپرم ها در آزمایشگاه به رحم مادر منتقل می شوند.
لاپاراسکوپی به علت مشکل در لوله های رحم انجام شده و پزشک در ابتدا مشکلات لوله رحم را برطرف کرده و ممکن است از طریق روش لقاح خارج از رحم اقدام باروری را انجام دهد.
اهدای تخمک در صورت طبیعی بودن رحم، اما بالا بودن سن مادر تخمک ها از رحم خارج شده و در آزمایشگاه با اسپرم ترکیب شده و در انتها به رحم مادر باز می گردد.
رحم جایگزین برای مادرانی است که تخک های سالمی دارند ولی رحم آنها آمادگی باروری ندارد، بنابراین تخک ها با اسرم پدر ترکیب شده و در رحم زن دیگری قرار می گیرد.