پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

چالش های تغییر جنسیت در ایران!

چالش های تغییر جنسیت در ایران!

چالش های تغییر جنسیت در ایران!

1 سال پیش

در برخی از انسان ها، جنسیت روانی و جنسیت بدنی که در آن حضور دارند، با هم متفاوت است. درحالیکه این افراد حق دارند هویت اصلی خود را تمام و کمال زندگی کنند؛ بدون اینکه تحت فشار قضاوت های نابجا قرار بگیرند. 
عمل تغییر جنسیت، راهی است که به افراد دچار اختلالات جنسیتی کمک می کند تا برای همیشه از دوگانگی جنسیت راحت شده و به زندگی نرمال خود ادامه دهند.

عمل جراحی تغییر جنسیت، به شکل های مختلفی انجام می شود و افراد متقاضی، باید کلیه ی بررسی های لازم را انجام دهند تا مطمئن شوند واقعا نیازمند تغییر جنسیت هستند یا صرفا دچار اختلال روانی یا گرایش زودگذر به داشتن جنسیت متفاوت شده اند؟! 
تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا از جزییات و چالش های این اقدام، آگاهی جامعی به دست آورید…

جراحی تغییر جنسیت چیست؟

در ابتدای مراجعه ی افرادی که دوگانگی جنسیت دارند، از آنها درخواست می شود در مدتی معین مثلا یک سال، با فاکتورها و ویژگی های جنسیت دلخواه خود زندگی کنند. برای مثال: اگر مراجع آقا باشد، نیاز است که با پوشش، آرایش و روتین یک خانم به زندگی ادامه دهد.

در صورت موفقیت آمیز بودن این مرحله و تایید شدن وجود دوگانگی جنسیتی،‌ مراجع تحت هورمون درمانی قرار خواهد گرفت. در اثر هورمون درمانی، سطح هورمون های جنسیت فعلی کاهش، و هورمون های جنسیت مطلوب افزایش داده می شوند؛ تا ویژگی های مربوط به جنسیت دلخواه آشکار شوند. 
مثلا: اگر بیمار خانم باشد، با دریافت هورمون آندروژن دچار رویش موهای ضخیم در صورت خود می شود و اگر بیمار آقا باشد، به واسطه ی دریافت هورمون استروژن ویژگی های ظاهری زنانه پیدا می کند.

 

تفاوت ترنسکشوال و همو سکشوال

برای اینکه درباره ی مطالب بیان شده در این مقاله، فهم دقیق تری داشته باشید، لازم است در ابتدا به موضوع مهم فرق بین ترنسکشوال و هموسکشوال بپردازیم.

در افراد ترنسکشوال، بین جنسیت جسمانی و جنسیت روحی-روانی آن ها تطابق وجود ندارد. به طور مثال: فرد جنسیت خود را مرد می داند در حالیکه جسم او زنانه است. و یا برعکس!  
افراد هموسکشوال، جنسیت جسمانی خود را قبول دارند ولی از لحاظ جنسی، به جنس موافق خود گرایش دارند.

بنابراین افراد ترنسکشوال و افراد هموسکشوال با یکدیگر متفاوت هستند.

مراحل انجام جراحی تغییر جنسیت

پیش از انجام جراحی تغییر جنسیت، مراحلی وجود دارند که حتما باید انجام شوند تا فرد بعد از عمل دچار مشکلات جدیدتری از جمله پشیمانی، نشود!

قدم اول: درک درست احساسات و تمایلات درونی

افراد ترنسکشوال معمولا تا قبل از رسیدن به دوره ی بلوغ، متوجه وجود دوگانگی جنسیت در خود می شوند. بنابراین در این دوره، قبل از هرچیز باید به متخصص اعصاب و روان یا روانشناس مراجعه کنند. 
در صورتیکه درمانگر تشخیص دهد اختلال موجود، ناشی از اختلالات روانی- ذهنی نبوده و مراجع ترنس است، از او می خواهد طی مدت زمان مشخصی با ظاهر جنسیت دلخواه خود در اجتماع حضور پیدا کند.

قدم دوم: دریافت مجوز جراحی تغییر جنسیت

پس از طی شدن مدت زمان تعیین شده درمانگر می تواند تشخیص دهد که آیا فرد مراجعه کننده نیاز به جراحی تغییر جنسیت دارد یا خیر؟ 
اگر دوگانگی جنسیت در فرد تایید شود، درمانگر وی را به کمیسیون پزشکی ارجاع می دهد تا از آن سمت نیز تاییدیه دریافت کند. سپس دادگاه با بررسی پرونده، مجوز رسمی جراحی تغییر جنسیت را برای فرد متقاضی، صادر خواهد کرد.


انجام جراحی تغییر جنسیت

مراحل انجام تغییر جنسیت، از زن به مرد و از مرد به زن متفاوت است. 
برای تغییر جنسیت از مرد به زن، دستگاه تناسلی مردانه به دستگاه تناسلی زنانه تبدیل خواهد شد. این تغییر بوسیله ی سه نوع جراحی امکان پذیر است: 
۱- واژینوپلاستی 
۲- ولوپلاستی 
۳- ارکیکتومی 
قدم بعدی، تغییر شکل ظاهری و زیبایی صورت است که توسط جراح پلاستیک انجام می شود. 
افرادی که می خواهند جنسیت خود را از مرد به زن تغییر دهند، قبل از انجام جراحی های لازم باید تحت هورمون درمانی قرار بگیرند. تجویز هورمون ها و تعیین دوز دریافتی، توسط جراح پلاستیک انجام شده و معمولا تا یک ماه قبل از عمل قطع می شود. زیرا داروهای هورمونی حاوی استروژن هستند و هورمون استروژن ممکن است در زمان عمل، باعث لختگی خون در اندام ها شود.

جراحی تغییر جنسیت زن به مرد، مراحل مفصل تر و پیچیده تری دارد.  
رحم، تخمدان ها و سینه باید برداشته و واژن نیز بسته شود. برای ایجاد دستگاه تناسلی مردانه(بیضه ها و آلت تناسلی) از بافت دیگری استفاده می شود. 
هورمون درمانی در این نوع تغییر جنسیت نیز لازم و ضروری است.

عوارض تغییر جنسیت

تغییر جنسیت می تواند عوارض و یا خطراتی را نیز برای فرد به همراه داشته باشد. لازم است قبل از انجام این عمل برخی عوارض را بدانید:

  • هماتوم
  • عفونت و خونریزی
  • تنگی واژن
  • آسیب های عصبی
  • مقاربت دردناک
  • خطرات احتمالی بیهوشی
  • آسیب به دستگاه ادراری
  • اتصال غیر عادی بین مجرای ادراری و پوست
  • بهبودی کم در قسمت های برش خورده جراحی

 

موارد عنوان شده تنها بخشی از عوارض احتمالی می باشد. بعد از جراحی تغییر جنسیت مرد به زن داروهای ضد هورمون مردانه با دوزهای مشخصی از استروژن برای بیمار تجویز می شود

همزمان با شروع استروژن درمانی احتمال لخته شدن خون در رگ ها افزایش می یابد. همین امر می تواند باعث سکته های قلبی و مغزی شود. لخته شدن خون در نیمکره ی چپ مغز می تواند عملکرد نیمکره راست بدن را مختل نماید

احتمال سرطان سینه در این افراد هم وجود دارد

تجویز تستوسترون در تغییر جنسیت زن به مرد؛ با افزایش فشار خون و مقاومت به انسولین همراه است

افرادی که تغییر جنسیت انجام می دهند دیگر امکان تغییر و برگشت مجدد را نداشته و وارد یک زندگی جدید می شوند
 

پشیمانی بعد از تغییر جنسیت

ممکن است افراد بعد از عمل جراحی از نتیجه عمل ناراضی باشند و یا حتی پشیمان شوند. این حالات زودگذر بوده و به مرور زمان کمتر می شود. افرادی که سال های زیادی در انتظار تغییر جنسیت بوده اند، بعد از تغییر جنسیت و ممکن است ضربه ای بزرگ بر آنها محتمل شود. پشیمانی بعد از تغییر جنسیت می تواند دلایلی داشته باشد مانند:

 

  • هورمون ها

اضطراب و استرس و همچنین هورمون درمانی قبل از جراحی می تواند باعث اختلالات خلقی در فرد شود.

 

  • عدم دستیابی به نتیجه دلخواه

در جراحی تغییر جنسیت جمع زیادی از پزشکان مراحب را پیش می برند. این جراحی ها بسیار پیچیده بوده و می تواند عوارضی را برای فرد به همراه داشته باشد

  • اضطراب قبل از جراحی

ترس های ناشناخته می تواند در این دوران به سراغ فرد بیاید.

  • تغییر در روال زندگی و فعالیت های روزمره

بعد از تغییر جنسیت فعالیت های روزمره فرد دیگر مانند گذشته نیست و ممکن است گاهی این تغییرات فراتر از آستانه تحمل فرد باشد.


چه کسانی می توانند جراحی تغییر جنسیت را انجام دهند؟

جراحی تغییر جنسیت، یک عمل برگشت ناپذیر است و به همین دلیل برای رسیدن به تصمیم قطعی، باید بررسی های دقیقی صورت بگیرد. 
در کل جراحی تغییر جنسیت برای افراد زیر می تواند رضایت بخش باشد: 
- افرادی که با جنسیت بدن خود بیگانه اند. 
- افرادی که در هنگام تولد، جنسیت آن ها مشخص نشده است.

اگر در شرایطی هستید که فکر می کنید نیاز به انجام عمل تغییر جنسیت دارید، درباره تمام جزییات و اتفاقات بعد از عمل با پزشک متخصص مشورت نمایید. 
شما می توانید از طریق سامانه ماوراطب برای دریافت مشاوره آنلاین با جراح پلاستیک اقدام کنید

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد