پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

آیا سرطان معده قابل درمان است ؟

آیا سرطان معده قابل درمان است ؟

آیا سرطان معده قابل درمان است ؟

1 سال پیش

متاسفانه در طی سال های اخیر به دلایلی که کاملا مشخص نیست، میزان شیوع سرطان معده در کشورهای صنعتی و در حال توسعه افزایش قابل توجهی پیدا کرده است . علت آن هنوز کاملا مشخص نیست و یکی از دلایل آن افزایش سن در جامعه و همین طور عدم تحرک، چاقی و مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب می باشد . 
به هر حال با توجه به اینکه این سرطان بسیار بدخیم بوده و در صورت پیشرفت تقریبا غیر قابل علاج می باشد . توصیه می شود با مواجه شدن با هر کدام از علائمی که نشان دهنده بیماری معده است به متخصص گوارش مراجعه نمایند و بررسی نمایند چنانچه این بیماری وجود داشته باشد در مراحل اولیه این بیماری تشخیص داده شود و در این صورت درمان آن خیلی راحت تر و موفقیت آمیز تر می باشد .


سرطان معده


سرطان معده امروزه جز کشنده ترین سرطان های بدن شناخته شده است . در طی سال های اخیر در اکثر کشورها شیوع قابل توجه ای پیدا کرده است . به جز اینکه علت افزایش شیوع این بیماری چه چیزی می تواند باشد، مهم این است که ما با علائم این بیماری و نحوه مواجه با آن علائم آشنا باشیم تا قبل از اینکه بیماری پیشرفت زیادی بکند و به مرحله ای برسد که عملا درمان های معمول نتواند به درمان کمکی کند آن را تشخیص دهیم و بتوانیم مانع از مرگ زودرس بیمار شویم .


علائم سرطان معده


سرطان معده در مراحل اولیه مانند اکثر سرطان ها هیچ علامت خاصی ندارد و علائم آن همان علائم ساده ای است در هر سوء هاضمه، زخم و هر التهاب دستگاه گوارش خصوصا معده دیده می شود . مانند احساس سنگینی، سوزش، احساس تهوع و استفراغ، احساس بی اشتهایی مختصر شاید در مراحل اولیه و کمی لاغری .
معمولا اکثر بیماران به خصوص آن هایی که جوان تر هستند، به این علائم توجه زیادی نمی کنند . قاعده کار این است که هر کدام از این علائم ساده چنان چه بیش از ده روز تا دو هفته به طول انجامد نیاز به بررسی دارد و دیگر مجاز به این نیستیم که خصوصا خودسرانه داروهای معده مانند: امپرازول، رانیتیدین، فاموتیدین را مصرف نماییم . 
باید هر چه زودتر به پزشک متخصص گوارش مراجعه نمایید تا در صورت وجود داشتن بیماری با بررسی کامل مانع از پیشرفت بیماری شوند .

 

علائمی که بیشتر ما را به سمت سرطان می برد علائمی نظیر :


•    کاهش وزن شدید
•    بی اشتهایی شدید
•    بالا آوردن خون و یا لکه های قهوه ای همراه با استفراغ
•    رفع مدفوع سیاه رنگ قیری شکل
•    احساس گیر کردن در هنگام بلع

 

تشخیص بیماری سرطان معده


این علائم باید توجه ما را بیشتر به سمت این بیماری ببرد . معمولا پزشک در مواجه با این علائم به خصوص زمانی که فرد به بیماری مبتلا باشد، که ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان معده داشته باشد، مانند افرادی که در خانواده خود سرطان معده دارند و یا انواع دیگری از سرطان ها را به تعداد مشخصی داشته باشد، ذهن پزشک زودتر به سمت این سرطان ها می رود و معمولا پزشک در این مواقع به بیمار توصیه آندوسکوپی فوقانی می کند و طی آندوسکوپی دستگاه گوارش دیده می شود و چنانچه ضایعه ای مشکوک وجود داشته باشد از آن نمونه برداری می شود و در صورت ابتلا به آن بیماری در همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود. واقعیت این است که این سرطان تنها در مراحل اولیه درمان می شود و چناچه بیماری پیشرفت کند و خصوصا از محدوده معده خارج شود و به احشاء دیگر شکمی برسد دیگر برای معده نمی توان کاری انجام داد و مسلما طول عمر بیمار کمتر از یکسال و نیم خواهد بود .

روش های دیگر تشخیص سرطان معده 


این نوع روش ها بعضا قدیمی هستند مانند: تهیه عکس با باریوم و اشعه ایکس، در واقع این روش ها، روش های تشخیصی نیستند و چنانچه ضایعه مشکوکی نشان دهند در نهایت بیمار باید آندوسکوپی فوقانی انجام دهد و به همین خاطر است که توصیه متخصص گوارش در همان مراحل اولیه به منظور تشخیص بیماری آندوسکوپی فوقانی است که مانع از اتلاف وقت می شود و زودتر بیمار را به تشخیص قطعی می رساند .


درمان سرطان معده


در درمان این بیماری از روش های متفاوتی همراه با هم بعضا استفاده می شود . مانند: جراحی، شیمی درمانی و در بعضی از موارد رادیوتراپی است که پزشک معالج براساس مرحله ای که بیمار به پزشک مراجعه کرده است تصمیم می گیرد، از یکی از این روش ها یا مجموعه ای از این روش ها استفاده نماید .
بهترین کار برای نتیجه گرفتن از درمان سرطان معده تشخیص زودرس این بیماری و توجه کردن به همان علائم سوء هاضمه ساده ای هست که در مراحل اولیه که بیماری قابل درمان هست خیلی راحت با توجه کردن به آن می توان به تشخیص این بیماری رسید .

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد