پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

چگونه از زایمان زودرس جلوگیری کنیم؟

چگونه از زایمان زودرس جلوگیری کنیم؟

چگونه از زایمان زودرس جلوگیری کنیم؟

1 سال پیش


مساله زایمان زودرس و تولد پیش از موعد یک نوزاد موضوعی است که موجب مشغولیت بسیاری از مادران باردار می باشد و استرس مادران را در طول حاملگی به همراه دارد. خانم ها زمانی که وارد سه ماهه سوم بارداری می شوند در مورد بروز مشکل زایمان زود رس مرتبا از پزشک خود سوال می کنند تا به این عارضه دچار نشوند، پزشکان نیز بر اساس شرایطی که بیمار دارد آنها را راهنمایی می کنند.

 

عوارض زایمان زودرس


•    رشد نامناسب نوزاد
•    اشکال در سیستم عصبی نوزاد (که گاهی نوزاد را دچار فلج عصبی می کند) 
•    عفونت های دوران نوزادی 

 

عوامل ایجاد زایمان زودرس


از جمله مواردی که ممکن است منجر به یک زایمان زودرس همراه با عارضه شود:
مشکل نارسایی دهانه رحم یا نارسایی سرویکس 
نارسایی سرویکس می تواند 1 تا 2 درصد از حاملگی ها را دچار عارضه کند و عواقبی را ایجاد کند که قابل کنترل نباشد. بنابراین در حاملگی باید به این مساله توجه زیادی داشت. یکی از بهترین روش های کنترل این عارضه، کنترل طول دهانه رحم با سونوگرافی واژینال می باشد که در طول حاملگی به صورت مرتب در خانم ها انجام می شود. البته یک سری از خانم ها به دلیل اینکه دچار حاملگی های پرخطر هستند این بررسی بیشتر و دقیق تر انجام می شود. اما سونوگرافی واژینال به طور معمول در یک نوبت و در هفته 14 تا 16 انجام می شود که طول دهانه رحم مشخص می شود. بنابراین با استفاده از سونوگرافی واژینال می توان تشخیص داد آیا خانمی در معرض نارسایی دهانه رحم و زایمان رودرس می باشد یا خیر. آیا لازم است برای او درمان های دارویی انجام شود یا اینکه توسط یک تکنیکی به نام سرکلاژ ( بستن دهانه رحم با نخ های مخصوص) و به کارگیری اقدامات لازم جهت جلوگیری از بروز عوارض اقدام کرد.

 

 

علت ابتلا به نارسایی دهانه رحم 


•    نارسایی دهانه رحم یک حالتی است که در بیشتر موارد علت خاصی برای بروز آن وجود ندارد. گاهی اوقات ممکن است برخی مادران، قبلا جراحی هایی در ناحیه دهانه رحم و سرویکس داشتند، این خانم ها در معرض نارسایی سرویکس هستند که باید زودتر از هفته 14 ام بارداری درمان سرکلاژ برای آنها انجام می شود.
•    ممکن است برخی مادران قبلا سابقه یک زایمان پیش از موعد که طیق نارسایی سرویکس داشته اند. معمولا زایمان هایی که به علت نارسایی سرویکس می باشد به صورت یک زایمان بدون درد در سن حاملگی حول و حوش هفته 20 ام بارداری می باشد. 
•    گاهی خانمی از ناهنجاری های آناتومیک رحم به شکل رحم تک شاخ یا دو شاخ و رنج می برد. در برخی از این موارد نیاز است که حتما طول دهانه رحم در دوران حاملگی مورد بررسی قرار گیرد. 

 


سخن آخر...


می توان با اقدامات کنترلی و پیشگیری می توان این معضل را پیش بینی کرده و راهکارهای مناسب را جهت جلوگیری از بروز عوارض و مشکلات بعدی و درمان آن به کار گرفت. 


 

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد