نازایی به مواردی گفته می شود که زوج برای بارداری اقدام کنند (بدون بکار گیری راه های پیشگیری) ، اما پس از گذشت یکسال حاملگی رخ ندهد. البته به این نکته توجه نمایید که در بانوانی که سابقه جراحی شکمی دارند و یا از سن بالایی برخوردارند (بالای 35 سال هستند) ، یا بانوانی که سابقه آندومترویز دارند؛ در این اشخاص پس از شش ماه تلاش، اگر باردار نشدند جهت درمان نازایی باید اقدام نمایند.
برای پاسخ چه سوالاتی با متخصص زنان ارتباط برقرار می کنید؟
شاید اکثر سوالاتی که از متخصص زنان پرسیده می شود در خصوص دوران بارداری، قاعدگی های نامنظم و یا اقدام برای بارداری باشد.
زنان تا زمانی که با یک مشکل ناگهانی روبرو نشوند تصور می کنند جواب همه ی سوالات خود را می دانند.
در ادامه به بررسی برخی سوالات رایجی که از زنان پرسیده می شود می پردازیم:
فاصله ی طبیعی بین عادت ماهانه ۲۵ الی ۳۵ روز از شروع قاعدگی تا قاعدگی بعدی می باشد.
در برخی شرایط ممکن است؛ فاصله ی بین پریود ها بسیار کم و یا بسیار زیاد شود. این اتفاق در دوران نوجوانی و بلوغ طبیعی می باشد. زیرا؛ هورمون های بدن هنوز نمی توانند به طور طبیعی و منظم عملکرد خود را انجام دهند.
از مهم ترین کارهای ممنوعه در دوران بارداری که می توان به آن اشاره کرد، سیگار کشیدن می باشد.
زنان باردار بهتر است قبل از مصرف هر گونه گیاه دارویی و یا داروهای بدون نسخه، با پزشک معالج خود در ارتباط باشند.
شرایط هر فرد در دوران بارداری با دیگری متفاوت می باشد، از همین رو بهتر است با پزشک متخصص زنان برای دریافت توصیه های لازم در ارتباط باشید.
برخی شرایط و بیماری ها هم در زنان و هم در مردان وجود دارد که سبب ناباروری زوجین می گردد.
برخی از فاکتور ها و علل نازایی در زنان و مردان که در این مقاله به آنها اشاره شد، نیاز به بررسی و مراقبت های پزشکی به خصوصی دارد که نیاز به ارتباط مستقیم با پزشک می باشد.
علل نازایی شامل دو دسته است :
علل تخمدانی: کم کاری تخمدان، علل رحمی مانند: دیواره ها، فیبروم ها و علل لوله ای مانند: بسته بودن لوله؛ سبب نازایی می شود.
مشکلات هورمونی در زنان یکی از علل و فاکتورهای مهم نازایی است.
باید به این نکته توجه نمایید که 10 درصد نازایی در زنان علل ناشناخته دارد.
در مردان کم بودن اسپرم، کم تحرک بودن اسپرم و یا اشکال غیرعادی اسپرم؛ سبب نازایی می شوند.
اگر شما هم جز اشخاصی هستید که علل نازایی را نمی دانید همین الان می توانید با دکتر بهناز عطار شاکری مشاوره آنلاین نازایی داشته باشید تا از بهترین روش ها و راه های درمان مطلع شوید.
در مشاوره آنلاین نازایی دکتر عطار شاکری، می توانید روش های درمانی موثر را با در نظر گرفتن علت اصلی نازایی زوجین بررسی کنید و بهترین اقدام را انتخاب نمایید.
بسیاری از شما عزیزان در خصوص راه های درمان سریع نازایی سوالاتی را بیان می کنید که در ذیل برخی از روش های موثر را بیان کرده ایم:
برای درمان نازایی؛ در مرحله اول علت نازایی باید مشخص گردد. سپس به درمان همان علت پرداخته شود. به عنوان مثال در علل مردانه که سبب نازایی می شود اگر اسپرم مشکل دارد، باید بررسی نمود که با جراحی واریکوسل قابلیت درمان این مشکل وجود دارد یاخیر؟!
در مواردی که علت مردانه نازایی خیلی شدید می باشد، مثلا اسپرم خیلی ضعیف بوده یا حرکت آن بسیار کم است می توان به کمک IUI یا IVF به درمان این عارضه کمک نمود.
بعد از مشخص شدن علت نازایی؛ دکتر عطار شاکری راه های درمان را بررسی می کند. در برخی از موارد که علت نازایی شدید است شخص باید IUI یا IVF انجام دهد.
همگی این موارد نیازمند مراجعات متعدد است که شما عزیزان به منظور سهولت کارها و تسریع در روند درمان خود؛ می توانید نتایج آزمایشات و درمان را از طریق مشاوره ناباروری آنلاین با دکتر عطار شاکری درمیان بگذارید.
شایع ترین علت نازایی در زنان علل تخمدانی است. زمانی که عدم تخمک گذاری مناسب در بانوان رخ دهد سبب نازایی می گردد؛ که بیشترین مورد را همان تخمدان پلی کیستیک یا PCO (یا همان تنبلی تخمدان) تشکیل می دهد.
اگر علت خیلی شدید نباشد، درمان دارویی بسیار کمک کننده است. اما اگر علت شدید باشد باید لاپاراسکوپی انجام داد.
اگر مشکلات تیروئید و یا هورمونی مانند پرولاکتین بالا سبب نازایی شده باشد، باید با دارو به درمان پرداخته شود. اگر سن تخمدانی بالا رود، یا رزرو تخمدان کم شود و تخمدان به سمت یائسگی رود، اگر در مرحله شروع و آغازین باشد می توان با کمک داروهای بسیار قوی و IVF به درمان نازایی پرداخت. اما در اغلب موارد از تخمک اهدایی استفاده می شود .
در علل تخمدانی با کمک داروها و تحریک تخمکذاری می توان به درمان نازایی کمک کرد اگر با این روش نتیجه مطلوب حاصل نشود، با کمک لاپاراسکوپی می توان به درمان نازایی پرداخت.
برای علل رحمی و لوله ای؛ می توان با کمک جراحی های مختلف اقدام نمود. در درمان اندرومتروز؛ گاهی روش دارویی و گاهی روش جراحی کمک کننده است.
برای این علل گاهی دارو وگاهی IUI و یا IVF موثر است. برای علل ناشناخته اگر داروها تحریک تخمک گذاری و IUI بعد از دو یا سه سال تاثیر گذار نبود، بهتر است IVF انجام شود.
مصرف سیگار والکل باعث نازایی می شود بنابراین تا حد ممکن مصرف آنها را باید کاهش دهید .
چاقی و اضافه وزن در بانوان یکی از مهم ترین علت نازایی است که سبب تشدید تنبلی تخمدان می شود
عدم درمان تخمدان پلی کیستیک یکی دیگر از علل نازایی است که باید در صورت مبتلا بودن به آن سریع تر راه درمان را در پیش بگیرید .
جراحی های روی شکم ممکن باعث چسبندگی شود
اگر در خصوص مشکلات و برخی از بیماری های زنان سوالاتی را دارید که به دنبال پاسخ آن ها هستید می توانید با عضویت در سامانه ماوراطب و شرکت در بخش انجمن پرسش و پاسخ، تمامی سوالات خود را از پزشکان بپرسید و پاسخ آن ها را دریافت نمایید.
در انجمن پرسش و پاسخ ماوراطب این امکان فراهم شده که در دسته بندی زنان و زایمان؛ تمامی سوالات درمانی شما توسط متخصصین به نام زنان پاسخ داده شود.