امروزه آلرژی های فصلی نه تنها در بزرگسالان بلکه در کودکان نیز افزایش یافته است . این موضوع می تواند برای کودکان بسیار آزاد دهنده باشد و باعث کلافه شدنشان شود . در ادامه به توضیح بیشتر آلرژی و علائم آن در کودکان می پردازیم .
ابتلا به آلرژی در بعضی از ماه های سال بیشتر می شود و افرادی که مستعد آلرژی هستند احتمال آلرژی در آن ها افزایش می یابد . وجود ذرات معلق محیط ، در فصل هایی از سال و یا افزایش آلاینده های آلوده باعث تشدید و یا بروز علائم آلرژی در کودکان می شود .
علائم آلرژی در شرایط جغرافیایی متفاوت است حتی ممکن است عفونت های ویروسی و یا باکتریایی ایجاد شود . میزان حاد بودن آلرژی به میزان ضعیف بودن سیستم ایمنی فرد بستگی دارد و هر چقدر سیستم بدنی کودک ضعیف باشد عوارض به صورت حاد و یا اختلالات تنفسی افزایش می یابد .
طبق بررسی های انجام شده مشخص گردید در مواردی که مقدار آلاینده ها در محیط بیشتر است برخی علائم در این افراد افزایش می یابد از جمله :
وجود کودکان در معرض این آلودگی ها می تواند احتمال آسم را در این کودکان افزایش دهد . به این خاطر توصیه می شود کودکان در صورت لزوم از ماسک جهت حضور در هوای آلوده استفاده کنند .
افرادی که به مدت طولانی در معرض آلودگی قرار می گیرد و مستعد آلرژی نیز هستند باعث می شود به صورت موارد زیر خود را نشان دهند .
برای برسی واکنش بدن کودک نسبت به یک غذای جدید، تا سه روز بعد از آن، غذای جدید دیگری به کودک ندهید.
علائم شایع حساسیت غذایی شامل: سرفه، کهیر، عطسه و اگزما در کودک می باشند.
زمانی که ماده غذایی جدیدی به کودک داده می شود، امکان اینکه آلرژی در دو زمان رخ دهد وجود دارد (بلافاصله بعد از غذا خوردن و یا 1 تا 2 ساعت بعد از غذا)
از جمله شایع ترین نوع آلرژی در میان کودکان؛ واکنش به شیر، بادام زمینی و سویا می باشد. کودکانی که مبتلا به آلرژی غذایی می باشند، باید احتمال آنافیلاکسی در آنها در نظر گرفته شود زیرا؛ می تواند باعث کاهش ناگهانی فشار خون شده و بدن کودک را دچار شوک کند.
متخصص اطفال تست هایی را برای بررسی دقیق ابتلای کودک به آلرژی تجویز می کند از جمله:
رایج ترین تست برای تشخیص نوع ماده حساسیت زا در بدن کودکان تست پوستی می باشد. در این نوع تست وجود آنتی بادی های IgE برای برخی آلرژن ها (مانند: غذا و گرده ها و یا شوره حیوانات) بررسی می شود.
برای انجام این کار مقداری آلرژن رقیق شده روی پوست قرار داده و در آن ناحیه یک خراش کوچک ایجاد می شود. در حدود 15 دقیقه بعد اگر پوست کودک حساسیت نشان دهد؛ یک برآمدگی کوچک مانند نیش پشه بر روی پوست ظاهر می شود.
در این روش آنتی بادی های IgE موجود در خون بررسی می شوند. اگر به هر دلیلی امکان انجام آزمایش پوستی امکان پذیر نباشد این روش جایگزین می شود.
برای کودکانی که به بیماری پوستی مبتلا هستند و یا اخیرا آلرژی شدید داشته اند، آزمایش خونی در اولویت است.
نحوه درمان آلرژی بسته به اینکه، در بدن هر فرد چه واکنشی نشان می دهد متفاوت است.
زمانی که واکنش آلرژیک کودک خفیف تا متوسط باشد (مانند؛ تورم و بثورات پوستی) یک دوز آنتی هیستامین و در برخی موارد به صلاحدید پزشک متخصص کرم و یا پماد تجویز می شود.
بهترین گزینه برای درمان فرزند دلبندتان مراجعه به متخصص اطفال می باشد و نباید تنها به مطالب درج شده در سایت ها اکتفا کرد.
با توجه به موارد ذکر شده می توان گفت آلرژی بیشتر از آنکه جدی گرفته نمی شود، می تواند برای کودکان مشکل ساز باشد . پس بهتر است در صورت داشتن علائم نسبت به پیشگیری و درمان اقدامات لازم صورت گیرد .