هدف ما در این مقاله بررسی تمام جوانب جراحی تعویض مفصل در افراد دیابتی می باشد. این جراحی در افراد دیابتی کاملا ایمن و بی خطر است، به خصوص اگر توسط متخصص ارتوپدی با تجربه انجام شود و تمامی نکات بعد از جراحی نیز از سوی بیمار رعایت شود.
همان طور که می دانید، جراحی تعویض مفصل تحت بیهوشی انجام می شود که معمولا با التهاب در ناحیه ای که تحت جراحی قرار گرفته است، همراه می باشد. این التهاب، منجر به بروز واکنش های خود ایمن و آزاد شدن آدرنالین، نورآدرنالین و سایر هورمون ها می شود.
در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، بیهوشی می تواند باعث بالا رفتن سطح گلوکز در بدن، هایپرگلایسمی و عفونت در بافت های عمقی شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که هر گونه عمل جراحی می تواند شوکی را به بدن وارد کند. بیماران دیابتی نیز طبعا سیستم ایمنی ضعیفی دارند و این مورد می تواند بر روی دوره نقاهت بعد از جراحی، اثرانت منفی بگذارد.
اما نکته ای که وجود دارد این است که افراد دیابی که خواهان انجام جراحی تعویض مفصل هستند، باید قبل از جراحی، نسبت به رعایت یک سری نکات اقدام کنند. از جمله:
بعد از جراحی تعویض مفصل، بیمار باید سعی کند از روز دوم راه برود، حتی برای مسافت های بسیار کوتاه. ورزش و رژیم غذایی نیز از جمله مواردی هستند که تا زمان بازگشت بیمار به زندگی عادی باید در نظر گرفته شوند.
با رعایت این قبیل موارد، جراحی تعویض مفصل مشکل چندانی را برای بیماران دیابتی ایجاد نخواهد کرد، به خصوص اگر جراحی با روش های کم تهاجمی انجام شود.