آیا اسکن هسته ای خطرناک است ؟هزینه اسکن هسته ای قلب چقدر است ؟ کاربرد پزشکی هسته ای در علم پزشکی چیست؟
شاید بتوان گفت مهم ترین کارایی فناوری هسته ای در بخش پزشکی است ، عنصراصلی داروهای پزشکی هسته ای موادی به نام رادیو ایزوتوپ ها هستند برخی از رادیو ایزوتوپ ها مثل ید 123 که برای تشخیص تیروئید به کار می رود فقط 13 ساعت عمر دارد و بعد از آن متلاشی می شود .
به علت عمر کم تنها کشور هایی می توانند از این دسته از دارو ها استفاد ه کنند که توان تولید آن را داشته باشند .
سالانه حدود یک میلیون و دویست هزار نفر در 125 مرکز پزشکی هسته ای در بیمارستان های کشور از رادیو دارو ها استفاده می کنند .
فناوری هسته ای در تشخیص و درمان سرطان های پروستات ، سرطان کولون، پانکراس، روده کوچک و شناخت محل تومور های مغزی ، ناراحتی های ریوی هم تواناست.
این بیماری تا سال 1409 در جهان 45 درصد افزایش پیدا می کند . بیشتر آمار و مر گ و میر تنها به دلیل تشخیص در هنگام بیماری است. امروزه پیشرفته ترین ابزار تشخیصی سرطان ، پزشکی هسته ای است . دسته کم 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند و اگر به موقع تشخیص داده شوند ، می توان 50 درصد این موارد را درمان کرد .
علاوه بر این کاربرد ها ، تصویر برداری قلبی ، عروقی، تشخیص التهابات مفصلی ، آمبولی و لخته های وریدی ، تشخیص کم خونی ها و.. می توانند با استفاده از فناوری هسته ای بسیار بالا امکان پذیر شوند . فناوری هسته ای از آن دسته فناوری های به روز است که اگر به گسترش آن فکر نشود، نسل های بعد از ما با مشکلات بسیار جدی مواجه می شوند .
اسکن هسته ای انواع مختلفی دارد از جمله :
اسکنه هسته ای کلیه
اسکن هسته ای تیروئید
اسکن هسته ای استخوان
اسکن اکتروتاید
اسکن هسته ای ریه
در آخر می توان گفت پزشکی هسته ای نقش بسیار پررنگی در حوزه پزشکی دارد . امروزه یکی از ابزار های تشخیص انواع سرطان ها اسکن پزشکی هسته ای است، همانطور که می دانید تشخیص به موقع برخی از سرطان ها در درمان آن موثر هستند پس می توان گفت اسکن هسته ای پزشکی نقش بسیار موثری در کاهش مرگ و میر انسان ها تنها به دلیل ابتلا به برخی سرطان ها دانست.