پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

انواع حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی

انواع حساسیت پوستی

1 سال پیش

بسیاری از افراد در طول زندگی خود با مشکلات پوستی روبرو شده اند. مشکلاتی که در افراد مختلف تظاهرات بالینی متفاوتی دارد و با اسامی متفاوتی شناخته می شود. زمانی که ماده آلرژن خاصی منجر به تحریک سیستم ایمنی شود، این واکنش با عنوان حساسیت پوستی در نظر گرفته خواهد شد. 
انواع مختلفی حساسیت پوستی وجود دارد. که در این مقاله به بررسی آن ها می پردازیم. 
•    کهیر و آنژیوادم
لکه های قرمز رنگ همراه با خارش موجود در سطح پوست را کهیر می گویند، که ممکن است در اندازه های مختلف و در هر قسمتی از بدن مشاهده شوند. در بیشتر موارد، کهیر حساسیتی حاد در نظر گرفته می شود که بعد از گذشت چند روز تا چند هفته برطرف خواهد شد. البته گاهی ممکن است این حساسیت در برخی افراد ادامه دار شود. 
معمولا جهت تسکین علائم، مصرف آنتی هیستامین تجویز خواهد شد. 
در صورتی که علت بروز کهیر مشخص باشد، از فرد خواسته می شود تا حد امکان از تماس با ماده آلرژن دوری کند.در مقایسه با کهیر، آنژیوادم التهابی است که لایه های عمقی تر پوست را درگیر می کند. آنژیوادم با خارش و قرمزی همراه نیست و عمدتا در نواحی مانند لب ها، پلک ها، زبان، دست ها و پاها مشاهده می شود.مواد غذایی، داروها و یا نیش حشرات از جمله علل شایع بروز کهیر حاد و آنژیوادم هستند. عفونت های ویروسی و باکتریایی، باعث تحریک حساسیت و کهیر می شوند. 
 
•    درماتیت
التهاب پوست که با قرمزی و خارش همراه است، درماتیت نام دارد. دو نوع درماتیت آتوپیک (اگزما) و درماتیت تماسی وجود دارد. 


-    درماتیت آتوپیک (اگزما)
اگزما، اختلال پوستی مزمنی است که معمولا در کودکان مشاهده می شود و با آلرژی غذایی، رینیت آلرژیک و آسم در ارتباط می باشد. برخی مواد غذایی در تحریک اگزما دخیل هستند. عدم خاراندن اگزما، یکی از مهم ترین اقدامات درمانی می باشد. از قرار دادن کمپرس و یا استعمال کرم و پماد بر روی اگزما باید خودداری شود. 
توصیه می شود تا حد امکان از تماس با مواد تحریک کننده اگزما دوری شود. 
استفاده از کرم های کورتونی و ضد التهابی، در درمان اگزما موثر هستند. آنتی هیستامین نیز به تسکین علائم اگزما کمک می کند. 
-    درماتیت تماسی
در صورت تماس یک سری مواد خاص با سطح پوست، احتمال بروز درماتیت تماسی افزایش می یابد. در چنین شرایطی شاهد بروز واکنش های آلرژیک در نواحی مانند دست ها و به دلیل تماس طولانی مدت با ماده آلرژن خواهیم بود.
درماتیت تماسی آلرژیک نیز در پی تماس با مواد شیمیایی و یا سایر آلرژن ها ایجاد می شود و با خارش و قرمزی همراه می باشد. این نوع حساسیت معمولا طی 24 تا 48 ساعت بعد از تماس با ماده آلرژن ظاهر می شود. 
در صورت مشاهده هر گونه تغییر در سطح پوست که با خارش و قرمزی همراه می باشد، توصیه می شود به کلینیک آسم و آلرژی مراجعه شود. با تشخیص صحیح نوع حساسیت، درمان موثرتری در نظر گرفته می شود و از تشدید علائم نیز پیشگیری خواهد شد. 
Source: https://www.aaaai.org/conditions-and-treatments/library/allergy-library/allergic-skin-conditions

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد