پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

چه عواملی باعث نازایی می شود؟

چه عواملی باعث نازایی می شود؟

چه عواملی باعث نازایی می شود؟

1 سال پیش


نازایی چیست و به چه کسانی نابارور می گویند؟


از نظر علمی اگر زوجی یک سال به طور مرتب اقدام به بارداری نمایند و موفق نمی شود می توان این تعریف را برای آن ها به کار برد. 

 

دلایل نازایی 


نگرانی و استرس بیش از هر عاملی می تواند در بارداری شدن لطمه وارد کند استرس در سیستم ایمنی اختلال ایجاد کرده و خود مانعی برای بارداری خواهد بود. 
افرادی که در سن بالا قرار دارند، زودتر تحت درمان قرار می گیرند زیرا زمان برای آن ها اهمیت بیشتری خواهد داشت . 


آندومتریوز چیست ؟


آندومتریوز جزو بیماری های قرن حاضر است و یا متخصصان در حال حاضر بیشتر آمار کشف را داشته اند زیرا اکنون بیمارهای بیشتری معاینه و چکاپ شده و لاپارسکوپی می شوند . در واقع آندومتریوز یک لانه گزینی غیرطبیعی سلول های مخاطی داخل رحم در جاهایی غیر از داخل رحم است که شایع ترین آن داخل لگن می باشد. این بدان معناست که یک بافت غیر طبیعی وجود دارد که سیستم ایمنی تلاش می کند این بافت را که یک مهاجم در نظر می گیرد، از بین ببرد . این موارد چسبندگی را با خود همراه دارند . در نتیجه ، زائده آندومتریوز باعث ایجاد چسبندگی می شود، اندومتریوز خود تراز بندی دارد و ممکن است حاد نباشد.  


ایا اندومتریوز باعث نازایی می شود؟ 


اندومتریو ریز فاکنوری برای نازایی است و خود مستقیما دلیل نازایی به شمار نمی رود چرا که در مواردی مشاهده شده هنگام سزارین، فرد بیماری آندومتریوز داشته و با این وجود بارداری شده است.
اگر بیمار بخواهد به وسیه IUF باردرای شود و بیماری آندومتریز باعث چسبندگی لوله های رحم شده باشد ، ممکن است باردرای رخ ندهد. 


تخمدان پلی کیستیک


تخمدان پلی کیستیک نیز در بین خانم ها شایع بوده که به خاطر اختلال هورمونی ایجاد می شود . برای درمان در ابتدا تغییر روش زندگی می تواند مفید باشد. مانند افرادی که چاق هستند و لاغر می شوند و خود به خود هورمون ها منظم شده و بارداری صورت می گیرد. 
ورزش کردن، استفاده از رژیم های غذایی مفید نیز شامل موارد تغییر سبک زندگی هستند . اما بعد از گذر از این موارد اگر مشکل در ثبات خود باقی ماند، درمان هایی وجود دارد که کمک می کند بیمار به بارداری برسد. 


حاملگی مولار 


حاملگی مولار یعنی اختلال کوروموزومی به طوری که به جای دو رده سلول ، سه رده سلول کوروموزومی وجود داشته باشد. اگر این اتفاق در خانم ها چند بار رخ دهد و باعث نازایی شود به آن ها پیشنهاد می شود IVF pgd انجام دهند و جنین ها از نظر اختلالات کوروموزمی بررسی شوند (البته گاهی اوقات توسط متخصص قابل مشاهده است ). در این موارد IVF نمی تواند به تنهایی از بارداری مولار ممانعت نماید و باید بررسی های جنین شناختی صورت گیرد. 

 


کلام آخر


با توجه به موارد ذکر شده عوامل بسیاری می توانند در ناباروری تاثیر بگذارند و در این مسیر پیچیده باید با صبوری درمان های لازم را انجام داد و پیگیری نمود. 
 

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد