شما هم به دیابت مبتلا هستید!
بیماری دیابت به گوش همگی ما آشنا است و در اطراف خود افراد زیادی را درگیر با این مرض شیرین می شناسیم. با اینکه در اکثر موارد علت ابتلا به دیابت، اختلالات ژنتیکی می باشد، ولی ممکن است فرد در طول زندگی خود نیز به صورت اکتسابی به نوعی از این بیماری مبتلا شود.
مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت بسیار مهم است. این بیماری ممکن است ابتدا به صورت خفیف ظهور یابد و رفته رفته تشدید شود و فرد درگیر را به عوارض مختلف و بس ناخوشایند مبتلا سازد.
بنابراین آشنایی کامل با این بیماری و کسب مهارت برای مدیریت آن در افراد مبتلا و یا خانواده های آن ها بسیار مهم و حیاتی است.
⏺️ شاید عنوان پیش دیابت؛ برایتان کمی گنگ و عجیب باشد!!!
قبل از ابتلای کامل به دیابت مرحله ای وجود دارد که ممکن است افراد مختلفی آن را بنا به دلایل مختلفی؛ تجربه کنند. به این مرحله پیش دیابت گفته می شود.
⏺️ در این مرحله، سطح قند خون فرد از حد طبیعی بالاتر است ولی از حد ابتلا به بیماری دیابت کمتر می باشد.
خبر خوب در این زمینه؛ امکان بازگشت مرحله پیش دیابت به حالت طبیعی می باشد.
⏺️ یعنی اگر فرد در این مرحله وضعیت خود را درک کند و اقدامات لازم برای کنترل و کاهش سطح قند خون بالای خود را انجام دهد، می تواند از مرحله پیش دیابت فاصله بگیرد و از سلامت خود محافظت نماید.
✅️ راه های ساده جلوگیری از ابتلا به دیابت
چند راهکار بسیار ساده و در دسترس برای جلوگیری از این بیماری عبارتند از:
🟢️ داشتن وزن مطلوب
کم شدن وزن در افراد چاق به نوبه ی خود می تواند 5 تا 7 درصد در جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند. داشتن رژیم غذایی سالم و کنترل وزن تا حد بسیار بالایی در پیشگیری از دیابت و بسیاری از بیماری ها موثر است.
🟢️ فعالیت ورزشی مداوم
ورزش های ساده ای مثل پیاده روی، راه رفتن سریع و … می تواند به عنوان سد محکمی در قبال ابتلا به دیابت باشند.
داشتن رژیم و سبد غذایی مناسب و مفید
🟢️ کنترل استرس
دور شدن از فضاهای پرتنش و استرس زا، مدیریت استرس و تلاش برای کاهش دادن آن از جمله روش های موثر در کاهش احتمال ابتلا به بیماری دیابت، می باشد.
در چند قدمی ابتلا به دیابت! عوامل زیر جزء علائم هشدار برای ابتلا به دیابت هستند:
🔺️کم تحرکی
🔺️سابقه دیابت در بستگان درجه یک
🔺️سابقه دیابت بارداری یا زایمان جنین با وزن بالا
🔺️فشار خون بالا
🔺️ابتلا به تخمدان پلی کیستیک
🔺️بیماری های مقاومت به انسولین (چاقی شدید)
🔺️سابقه بیماری قلبی-عروقی
🔺️چربی خون بالا
🟡️ تشخیص دیابت: اگر علائمی مانند تشنگی مفرط، ادرار زیاد، کاهش وزن ناگهانی، خستگی مفرط یا تاری دید دارید، باید به پزشک مراجعه کنید.
🔴️ کنترل قند خون: اگر قبلاً تشخیص دیابت داده شده است، باید به طور منظم به پزشک مراجعه کنید تا قند خون شما کنترل شود.
🟣️ عوارض دیابت: اگر متوجه هر گونه عارضه ناشی از دیابت مانند مشکلات قلبی، آسیب به کلیهها، مشکلات عصبی یا مشکلات چشمی شدید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
✅️ گاهی مواقع دریافت پاسخ یک سری سوالات برای مدیریت بهتر بیماری دیابت می تواند به فرد بیمار و یا خانواده ی آن کمک شایان ذکری نماید.
✅️ به همین منظور در سامانه فوق تخصصی آنلاین ماوراطب امکانی به عنوان انجمن پرسش و پاسخ رایگان پزشکی ایجاد شده است و شما عزیزان می توانید سوالات خود را از متخصصان مربوطه پرسیده و همزمان از چند پزشک متخصص، پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
🟣️ متخصصان و فوق تخصصان غدد، پزشکان با تجربه در زمینه عملکرد غدد مختلف بدن و کارایی آن ها هستند. غدد تاثیر بسزایی در ترشح هورمون ها و مدیریت عملکرد صحیح بدن انسان در هر بازه سنی، دارند. به همین دلیل متخصصان این شاخه ی پزشکی در جایگاه مهمی می باشند و افراد در طول زندگی خود به دلایل مختلفی نیاز به مشاوره و یا مراجعه به این پزشکان پیدا می کنند.
🟣️ تولید بیش از اندازه یا کم هورمون ها می تواند تعادل عملکرد بدن را مختل کرده و فرد را دچار عوارض و اختلالات جدی نماید. به منظور تشخیص و درمان بیماری های متعددی می توان به متخصص غدد مراجعه کرد و از ایشان مشاز قبیل:
- دیابت
- تیروئید
- چاقی
- بیماری استخوان (نرمی استخوان و…)
- مشکلات مربوط به غده هیپوفیز
- فشار خون
- چربی خون و…
☎️ اگر شما هم از دسته اشخاصی هستید که از دیابت یا به زبان دیگر مرض قند، رنج می برید؛ بهتر از هر کس می دانید که عدم درمان به موقع و کنترل دیابت چه نتایجی را به همراه دارد. مشاوره آنلاین دکتر دیابت این امکان را به شما می دهد تا به صورت صوتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری مطب با پزشک ارتباط مستقیم برقرار کنید.