پزشک هستید ؟ ثبت نام کنید
پشتیبانی 02191691035
Support
moon-solid
تاریک
روشن

تشخیص درماتیت آتوپیک

تشخیص درماتیت آتوپیک

تشخیص درماتیت آتوپیک

1 سال پیش


درماتیت یا اگزمای آتوپیک یک بیماری پوستی التهابی، مزمن و عود کننده و با خارش شدید است که اغلب در خانواده های مبتلا به بیماری های آتوپیک دیده می شود. اگزما یک التهاب غیرمسری اپیدرم و درم با علائم مشخص بالینی و پاتولوژیک می باشد.


کمیته بازنگری نامگذاری سازمان آلرژی جهانی مطرح کرد که واژه آتوپی یک تعریف بالینی از واکنش افزایش یافته IgE می باشد. همچنین در این نامگذاری، درماتیت آتوپیک به عنوان یک بیماری پوستی ژنتیکی و حساس شده با IgE ذکر شده است و بنابراین واژه آتوپی نمی تواند استفاده شود مگر حساس شدن با IgE به  وسیله وجود آنتی بادی آن در سرم یا تست پوستی prick مثبت نشان داده باشد.
اغلب بیماران با تشخیص درماتیت آتوپیک، غلظت بالای IgE توتال و سطوح مثبت IgE مختص آلرژن و پریک تست مثبت در تماس با آلرژن های مربوط به هوا و غذا دارند.
اگرچه بیمارانی با ویژگی های بالینی مشابه درماتیت آتوپیک وجود دارند که حساسیت قابل کشف نسبت به آلرژن های مربوط به هوا و غذا ندارند.
در گروه بیماران با تشخیص بالینی درماتیت آتوپیک زیر گروه های فرم برون زاد و فرم درون زاد مطرح می باشد.


درماتیت آتوپیک درون زاد یا اگزمای آتوپیک غیر آلرژیک


بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک فاقد IgE اختصاصی آلرژن می باشند. از آنجا که این بیماران آتوپی قابل اثباتی ندارند، واژه درماتیت آتوپی درون زاد به آنها اطلاق می شود. شیوع آن از 10 تا 45 درصد در مطالعات متفاوت است. به علاوه غلبه جنس مونث، شروع در سن بالاتر و عدم وجود سابقه بیماری های تنفسی در آن گزارش شده است.
در سال های اخیر تعریف زیر نیز از آتوپی ارائه شده است: استعداد فردی یا خانوادگی به تولید IgE در مواجهه با مقادیر کم آلرژن ها، معمولا پروتئین ها، و بروز علائم مشخصی مانند آسم، رینو کونژنکتیویت، یا اگزما.

 

تشخیص درماتیت آتوپیک


از آنجا که ویژگی های هیستوپاتولوژیک این بیماری اختصاصی نیستند، بافت شناسی روش مفیدی برای تشخیص درماتیت آتوپیک نمی باشد. به دلیل عدم وجود روش های اختصاصی تشخیص آزمایشگاهی، تشخیص درماتیت آتوپیک عموما بالینی و براساس ترکیبی از علائم پوستی، آتوپی و تاریخچه بیماری می باشد.
بررسی اولیه باید شامل یک شرح حال دقیق شلمل سابقه آتوپی فردی، سابقه آتوپی خانوادگی، سیر بیماری، شرایط شعله ور شدن و درمان های قبلی و فعلی باشد.
یک معاینه دقیق شامل معاینه کامل پوست، غدد لنفاوی، همه چین های پوستی، ارزیابی ویژگی های تشخیصی با استفاده از یکی از معیارهای موجود و بررسی شدت بیماری می باشد. بیماران اغلب عقاید خود را در مورد منشا شعله ور شدن بیماری دارند، اما سرزنش کردن فقط ناشکیبایی بیمار یا والدین را نسبت به دارو افزایش می دهد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی برخی علائم و تشخیص درماتیت آتوپیک پرداختیم. دکتر امیر سلیمانی متخصص پوست و مو در درمان بیماری های پوستی دارای مهارت بالایی هستند. در صورت لزوم برای درمان می توانید به مطب ایشان مراجعه نمایید. 
 

تمامی حقوق مادی و معنوی برای ماوراطب ( سپهر گستر ماوراطب ) محفوظ می باشد