نوعی بیماری قارچی که در اثر ورود قارچ به مجاری تنفسی ایجاد می شود را سینوزیت قارچی می گویند.
هنگامی که سیستم ایمنی فرد ضعیف شده باشد، این نوع از قارچ ها فرصت پیدا می کنند که از طریق بینی و دهان وارد بدن شده و در مجاری تنفسی شروع به تکثیر کند.
این بیماری علائم خاصی ندارد و پزشک متخصص گوش و حلق و بینی تنها امکان تشخیص این نوع عفونت را دارد.
سینوزیت یک بیماری شایع در عصر جدید است. این بیماری در فصول سرد سال بیشتر جولان می دهد و افراد را درگیر می سازد. خیلی ها علائم این بیماری را همچون سرماخوردگی یا آنفولانزا می دانند. ولی مشخص شده است که این بیماری قابل تمایز نسبت به بیماری هایی با علائم مشابه می باشد.
این بیماری نیز به انواع مختلف طبقه بندی می شود که در این مقاله به نوع قارچی آن پرداخته ایم.
یکی از مهم ترین عوامل موثر در ابتلا به این نوع سینوزیت؛ کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن فرد می باشد. عدم مقابله بدن با این میکروارگانیسم بیماری زا منجر به سکونت قارچ ها در حفره های مرطوب و تاریک سینوسی می شود. این ماندگاری به نوبه خود منجر به گسترش بیماری و درگیری بیشتر فرد مبتلا با علائم شدیدتر می گردد.
یکی از انواع سینوزیت های قارچی، نوع مهاجم آن است که با علائمی مانند موارد زیر همراه است:
همانطور که می دانید انتخاب روش درمان بسته به مرحله بیماری، وضعیت بیمار و پارامترهای دیگر نظیر: سن، بیماری های زمینه ای و… وابسته است.
این بیماری هرچه در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود؛ راحت تر و با روش های ساده تر قابل درمان می باشد. حال بالعکس؛ هرچه مدت زمان تشخیص و یا انجام اقدامات لازم جهت کنترل این بیماری دیرتر و با تاخیر انجام شود، روش های پیچیده و گاها تهاجمی برای درمان این عارضه مورد نیاز است.
با توجه به احتمال بازگشت این بیماری؛ حتی بعد از عمل جراحی نیز توصیه می شود دارو درمانی و رعایت مراقبت های توصیه شده از جانب پزشک متخصص خود را جدی گرفته و ادامه دهید.